Gulasz z indyka z grzybami i musztardą
-
WYKONANIE:
- Do garnka wlej olej i po chwili masło. Gdy tłuszcz się nagrzeje wrzuć mięso i lekko podsmaż. Następnie dodaj do mięsa mąkę i bardzo energicznie mieszaj. Żeby nie była surowa, smaż min. 2 minuty.
- Do gotującego się mięsa dodaj kieliszek białego wina oraz 3 chochle bulionu warzywnego. Następnie wrzuć posiekane ząbki czosnku, posiekaną cebulę i liście laurowe.
- Marchewki pokrojone w plasterki dodaj do garnka, a następnie gotuj.
- Gdy marchew zrobi się miękka, do garnka wrzuć pokrojone grzyby.
- Żeby zabielić gulasz, w osobnej miseczce połącz śmietanę, żółtka i musztardę z gorczycą, a następnie dodaj to do potrawy, która już się nie gotuje! Przy wlewaniu szybko mieszaj, aby śmietana się nie zważyła.
- Danie przypraw posiekanym, świeżym rozmarynem, solą i pieprzem do smaku.
- Danie możesz podać z dzikim ryżem.
SMACZNEGO!
Inne przepisy
-
Curry z indykiem
Kategoria: Dania główne
Trudność: Średni
Czas przygotowania: ok. 1 godz.
Autor: indykpol -
Udziec z indyka pieczony z suszonymi śliwkami
Kategoria: Dania główne
Trudność: Średni
Czas przygotowania: ok. 1,5 godz.
Autor: indykpol -
Sałatka z udźca indyka i czerwonej kapusty
Kategoria: Sałatki
Trudność: Łatwy
Czas przygotowania: ok. 25 min
Autor: indykpol -
Azjatycki kociołek z indykiem
Kategoria: Dania główne
Trudność: Łatwy
Czas przygotowania: ok. 1 godz.
Autor: indykpol