Pierś z indyka w stylu tandoori
-
Sposób przygotowania:
- Zetrzyj korzeń imbiru i wyciśnij ząbki czosnku. Wszystkie składniki oprócz piersi z indyka i jogurtu zmieszaj ze sobą na gładką (czerwoną!) masę.
- Pokrój pierś w dużą kostkę i marynuj przez całą noc.
- Następnego dnia nagrzej piekarnik do 200 stopni, nadziej kostki indyka na patyczki szaszłykowe, posmaruj mięso dokładnie resztą marynaty i grilluj ok. 35 minut.
- Serwuj z ryżem basmanti, miętowym sosem jogurtowym i świeżą kolendrą oraz czerwoną cebulą.
Smacznego!
Inne przepisy
-
Curry z indykiem
Kategoria: Dania główne
Trudność: Średni
Czas przygotowania: ok. 1 godz.
Autor: indykpol -
Sałatka z piersi indyka z burakiem i kozim serem
Kategoria: Sałatki
Trudność: Średni
Czas przygotowania: ok. 25 min
Autor: indykpol -
Eskalopki z Indyka
Kategoria: Dania główne
Trudność: Łatwy
Czas przygotowania: ok. 45 min
Autor: indykpol -
Pierożki DIM SUM
Kategoria: Dania główne
Trudność: Łatwy
Czas przygotowania: ok. 45 min
Autor: indykpol