-
Czerwone mięso a choroby przewlekłe
Mięso stanowi doskonałe źródło pełnowartościowego białka, żelaza oraz witaminy B12. ...08.12.2020czytaj więcej -
Czy w oleju rzepakowym jest glifosat?
W uprawie rzepaku stosuje się środki ochrony roślin, m.in. glifosat. Naukowcy zadali sobie ...08.12.2020czytaj więcej -
Talerz zamiast piramidy
Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego przedstawił właśnie (17.11.2020 r.) najnowsze zalecenia ...10.11.2020czytaj więcej -
EFSA – co to?
W artykułach dotyczących żywności autorzy często powołują się na zalecenia EFSA. Zatem ...10.11.2020czytaj więcej -
Czy późne kolacje nam szkodzą?
Znacie powiedzenie mówiące, że śniadanie najlepiej zjeść samemu, a kolację oddać wrogowi?21.10.2020czytaj więcej -
Karnityna
Zwolennikami karnityny często są osoby na diecie oraz sportowcy. Czy mają ku temu podstawy? ...08.10.2020czytaj więcej